Vorderingen met de roman

Ik bedacht dat het alweer een hele tijd geleden is dat ik hier vertelde hoe het gaat met de roman die ik aan het (her-)schrijven ben (sinds de zomer van 2011, zie hier). Welnu: goed. Ik heb een tijdje wat zitten dubben over hoe ik ermee verder wilde, en dat vertraagde het werken eraan. Nu is me weer helderder dat ik het vooral zie als schrijf-oefening. Dat betekent dat ik ‘twee keer per week trainen’ prima vind, en dat lukt meestal wel tussen alle andere bedrijven door.

In dat tempo heb ik de afgelopen maanden gewerkt eerst aan de dialogen en later aan meer ‘scenisch’ schrijven, dus niet alles chronologisch aan elkaar praten, maar meer beperken tot enkele cruciale scenes. Dat waren voor mij allebei nieuwe technieken en ik heb daar dus inderdaad, zoals de bedoeling was, veel van geleerd. Het heeft geresulteerd in een nieuwe versie die volgens mij korter, krachtiger en levendiger is. Ik ben die versie nu aan het afredigeren. Daarna gaat hij naar proeflezers en/of een manuscriptbeoordelaar, want dan heb ik weer input nodig over hoe verder te gaan.

Het is ook nog steeds mijn bedoeling om hem, als hij nog verder af is en ik er tevreden over ben, in kleine oplage uit te geven voor vrienden en bekenden enzo. Maar dat is secundair aan het vergroten van mijn eigen schrijfvaardigheid hiermee, en dat loopt eigenlijk heel goed.

Wordt – op termijn – vervolgd!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.